I oktober 2020 annoncerede zapatisterne i et kommuniké, at de i 2021 vil begive sig ud på en planetarisk tur, hvor de vil besøge kammerater, der også kæmper nedefra og til venstre.

Første stop bliver Europa, som delegationen vil besøge i sommeren 2021. Det er ikke tilfældigt, at det sker netop nu. Denne sommer markerer nemlig 500-året for ‘erobringen’ af Mexico – nærmere bestemt faldet af Tenochtitlan, aztekernes hovedstad, i dag Mexico City. På 500-året vil en delegation af både zapatister og delegerede fra CNI (Den Nationale Kongres af Oprindelige Folk) derfor rejse ud for at ‘invadere’ Europa. Zapatisterne rejser selvsagt ikke til Europa i jagten på guld og rigdomme, men derimod for at bringe de zapatistiske tanker til Europa og for at starte en dialog med folk fra neden, som kæmper mod undertrykkelse, kapitalisme og kolonialisme. Delegationen vil primært bestå af kvinder, og i alt vil over 100 zapatister og CNI-delegerede indtage Europa.

I samarbejde med over 100 kollektiver fra forskellige europæiske lokaliteter har vi i Mexicogruppen været med til at planlægge og facilitere deres besøg.

 

Hvordan kan du støtte op?

PRAKTISK

Vil du være med til planlægningen af turen, eller hjælpe praktisk i form af fx klargøring eller barvagter til arrangementer, så skriv til os på mail: mexico@internationaltforum eller på vores kanaler på sociale medier.

ØKONOMISK

Du kan også støtte økonomisk, enten ved at donere til Mobilepay Box: 3247NL, eller ved at købe støtte-merch, som går til financiering af turen.

Hvor kan du holde dig opdateret?

Vi lægger løbende information ud om turen på vores Facebook-side og på Internationalt Forums Instagram. Her annoncerer vi også vores begivenheder, som du også kan finde her på hjemmesiden.

Følg zapatisternes egen kommunikationskanal, Enlacezapatista, hvor de løbende lægger kommunikéer ud.

Sidst er der også blevet lavet en hjemmeside alene for information om rejsen.