Om Internationalt Forum (IF)

Internationalt Forum (IF) er en solidaritetsorganisation. Vi samarbejder med og støtter folkelige bevægelser verden over, som gør oprør mod og bekæmper imperialismen og dens institutioner: IMF, Verdensbanken, NATO, WTO m.fl.

Vi arbejder for en verden, hvor klodens rigdomme er ligeligt fordelt, og hvor retten til forskellighed og selvstændighed står i centrum. Vores solidaritetsarbejde har i øjeblikket fokus på Latinamerika, Mellemøsten, Sydøstasien og Baskerlandet.

IF’s emne- og lokalgrupper

Internationalt Forum er opdelt i forskellige emne- og lokalgrupper. Grupperne står for de fleste aktiviteter.

Faktaboks overskrift

Dette er en test. Her kan du se teksten i faktaboksen. Hvis du vil slette denne tekst igen, kan du sende Jens en mail.

Emnegrupperne oplyser om forholdene i de regioner, vi arbejder med, og formidler erfaringer fra sociale kampe og politiske organiseringer. Vi holder foredrag, viser film, arrangerer studieture, aktioner, støttefester og seminarer med internationale gæster.

Internationalt Forum har også lokalgrupper spredt over Danmark. Lige nu er der tre aktive lokalgrupper i henholdsvis Aarhus, Nordsjælland og København. Disse grupper arbejder med forskellige regioner og emner med udgangspunkt i anti-imperialisme og solidaritetsarbejde. Hvis du har lyst til at engagere dig i en af grupperne, eller hvis du kunne tænke dig at starte en ny lokalgruppe op, så tag kontakt og hør nærmere.

Du kan læse om emne- og lokalgrupperne her.

Bestil oplæg

Internationalt Forum har mange års erfaring med solidaritetsarbejde og et tæt kendskab til historiske og aktuelle konflikter i de områder vi arbejder i. Vi deler gerne vores viden med andre – for eksempel ved at holde oplæg eller deltage i debatter. Oplægsform og indhold kan indrettes efter målgruppen – vi kan både komme ud i din gymnasieklasse, højskole eller som en del af et fagligt møde i din fagforening. Ønsker du at høre mere om mulighederne for at bestille et oplæg fra Internationalt Forum? Kontakt info@internationaltforum.dk eller de enkelte emnegrupper direkte. Her finder du en oversigt over hvilke temaer og problemstillinger, som IF arbejder med og har specialiseret sig inden for.

Sydøstasiengruppens oplæg

  • Filippinernes historie samt sociale og politiske forhold – menneskerettigheder og modstandskamp
  • Præsident Dutertes narkokrig. Hvad gemmer sig under de danske mediers overskrifter?
  • Bayan Muna, en massebevægelse i Filippinerne…

Læs mere her


Beretninger fra Palæstina

Oplægget tager udgangspunkt i de studieture til Palæstina IF har deltaget i i foråret 2016 og 2017.

Lette fortællinger i form af rejseberetninger bliver springbrættet for en præsentation af forskellige centrale tematikker omkring Palæstina og…

Læs mere her


Mexicogruppens oplæg

  • Den mexikanske narkokrig
  • Zapatistbevægelsen i Chiapas

Læs mere HER