For en uge siden, torsdag d. 11. august, afholdte Internationalt Forum KBH et informations- og debatarrangement i Folkets Hus med fokus på den internationale våbenindustri og dens funktion som en del af imperialismen og kapitalismen.

Det var et vellykket arrangement med fire oplægsholdere, der hver især delte forskellige analyser og perspektiver på våbenindustrien med udgangspunkt i henholdsvis anti-kapitalisme, anti-imperialisme og klimaaktivisme samt direkte aktioner mod den israelske besættelse og brug af våben mod palæstinensere.

Arrangørerne beskrev formålet således: “Som antiimperialister og aktivister, der kæmper for en mindre skadelig og uretfærdig verden, ønsker vi at mobilisere imod våbenindustrien. Men for at gøre dette er vi nødt til at først at forstå de globale strukturer, den indgår i (…)”.

Denne aften var ikke mindst en mulighed for at blive klogere, før vi, som arrangementet også lagde op til, mødes i protest mod det danske forsvars årlige konference d. 23. august i Industriens Hus i København, hvor en række af verdens største våbenfirmaer er inviteret til at komme og præsentere deres produkter og tale militærstrategi.

Man kan allerede lugte blodet fra Industriens Hus. Firmaerne er ansvarlige for civile drab i Yemen, Irak, Afghanistan, Palæstina, bare for at nævne få…

Duk op og deltag i protesterne på dagen!