Frankrigs præsident Emmanuel Macron har den 24. februar givet sin indenrigsminister Gérald Darmanin besked om at opløse Palæstina-solidaritetsorganisationen Le Collectif Palestine Vancra (Kollektivet Palæstina vil sejre) og en anden propalæstinensisk organisation

Denne skandaløse handling kommer efter at pro-israelske lobbygrupper i Frankrig igennem længere tid har kørt hetz-kampagner imod Le Collectif Palestine Vaincra – angiveligt fordi de frygter Le Collectif Palestine’s voksende indflydelse og opbakning i den franske befolkning, og fordi Macron og hans zionistiske allierede ønsker at lukke munden på alle de kræfter som kritiserer Israels kolonialisme, apartheid og etniske udrensning af Palæstina.

Den franske stats angreb på Le Collectif Palestine Vaincra, der er tilsluttet fangenetværket samidoun.net, er en krænkelse af Le Collectif Palestine’s ytrings- og organisationsfrihed og et brud på folkeretten.

Angrebet er samtidig et angreb på den hastigt voksende internationale Boykot Israel-bevægelse som Le Collectif er en del af, og som Israel og Frankrig frygter skal udvikle sig til samme styrke som 1980’ernes succesfulde boykot af Sydafrikas apartheid-regime.

Internationalt Forum, Danmark, fordømmer på det kraftigste den franske præsident og indenrigsministers erklæring om at ville opløse Le Collectif Palestine Vaincra. Vi bakker hundrede procent op bag vores gode kammerater i Le Collectif Palestine Vaincra og støtter ligesom dem kampen for et frit Palæstina – From the River to the Sea.

 

 

Bekæmp den franske stats brud på

Palæstina-aktivisters politiske rettigheder.

Styrk den internationale solidaritet

www.internationaltforum.dk