Tirsdag den 15 august erklærede en domstol i Holland at parolen “From the river to the Sea – Palestine Shall be Free” IKKE er antisemitisk og ikke strafbar ifølge loven! Det var en stor sejr for Palæstina-solidariteten  og for ytringsfriheden i Holland. Og for den anklagede aktivist Thomas Hofland, der i øvrigt har besøgt Internationalt Forum flere gange, bl.a. deltog Thomas i IFs 50 års fest i november 2022.

Det var en radikal zionist som tilbage i juni 2021 anklagede Thomas Hofland (se foto), medlem af fangenetværket Samidoun, for antisemitisme med henvisning til et Nakba-arrangement måneden før hvor Thomas havde promoveret parolen “From the river to the Sea – Palestine Shall be Free”.

Det sker jævnligt at zionister forsøger at gøre zionisme-kritik synonymt med anti-semitisme! Og anklager Palæstina-aktivister for antisemitisme. Men dommen i sagen mod Thomas Hofland var klar: Parolen  “From the river …” er ikke hadefuld, og den er ikke truende! Så ingen straf til Palæstina-aktivisten  Thomas Hofland! 

Thomas Hofland