Demonstration

Løslad Zainab Jalalian og Sepideh Qolian og alle politiske fanger i verden

fredag, 24. juni, 2022 - KL. 17:00 - 19:00
Kultorvet

Støt kampen for løsladelse af Zeinab Jalalian og Sepideh Qolian!

Zeinab Jalalian (f. 1982) er en kurdisk-iransk politisk fange som er anklaget for mohareb (gudsbespottelse). Hun blev arresteret i 2007 og dømt til døden ved en såkaldt islamisk ’revolutionsdomstol’ for at være medlem af den militante kurdiske gruppe PJAK (The Party of Free Life of Kurdistan), hvilket hun afviser. Hendes dødsdom er senere blevet ændret til livsvarigt fængsel. Hun har nu været indespærret i det islamiske regimes fængsel i Iran i 15 år.
Zeinab Jalalian har gennem årene været udsat for forfærdelige former for tortur, herunder fysisk mishandling og langvarig isolation. Hun lider af forskellige sygdomme, bl.a. astma, som hun nægtes medicinsk behandling.

Sepideh Qolian er journalist og politisk aktivist. Hun blev arresteret første gang i 2018 i Shush i det sydvestlige Iran for at dække en fredelig demonstration af Haft Tappeh sukkerarbejdere, der krævede deres ubetalte lønninger. Sepideh blev tilbageholdt i en måned og blev nægtet adgang til advokatbistand.
Sepideh har siden været anholdt flere gange og afsoner i øjeblikket en fængselsdom på 5 år for “propaganda imod den islamiske republiks regime” og “formidling af falske nyheder”.
Sepideh Qolian er blevet tortureret mange gange under sin tilbageholdelse og fængsling, såsom isolationsfængsling samt psykisk og fysisk tortur.

Løslad alle politiske fanger i verden!
Styrk den internationale solidaritet!

Arrangørerne:

Politiske fangers gruppe/Internationalt Forum – Dansk-kurdisk Kvindeforening – Asylret – Iransk Bogmarked – Organisation af Fedaiyan (Minoritet) – Forbundet af kommunistiske Fedaiyan– Det iranske kommunistparti /Komala) – Komite til støtte for den iranske arbejderbevægelses kamp