Politiske fanger gruppe

 

 

VI GLEMMER ALDRIG GHASSAN KANAFANI

Ghassan Kanafani er en af Palæstinas mest elskede forfattere og respekterede politiske ledere. Han blev født i Accra i Palæstina i 1936.
Den 8. juli 1972 blev han, sammen med sin niece Lamis, , dræbt uden for sit hjem i Beirut da zionistiske agenter sprængte hans bil i luften. I dag,nden 8. juli 2021,  er det 49 år siden han blev likvideret, men vi glemmer aldrig Kanafani.
Kanafani var med til i 1967 at grundlægge PFLP (Folkefronten til Palæstinas Befrielse) og spillede en afgørende rolle i PFLPs  transformation til et marxistisk- leninistisk parti. Han var med til at skrive PFLPs strategiske dokument fra 1969=kongressen: Strategien til befrielsen af Palæstina.
Kanafani blev redaktør for PFLPs tidsskrift Al Hadaf (målet) hvis motto var: “All facts to the Masses”.
Ghassan Kanafani skrev romaner, noveller, skuespil og tegnede og malede. Han lavede flere plakater (se foto). Hans kendteste roman er “Mænd i solen” med forord af forfatteren Kirsten Thorup.
Ghassan Kanafani var palæstinensisk frihedskæmper, men forstod at kampen for befrielse er international. Som han sagde: “The Palestinian cause is not a cause for Palestinians only, but a cause for every revolutionary  where ever he/ she is, as a cause of the exploited and oppressed masses in our era”.

————————————————————————————————————————————————————————-

 

IFs Mellemøstgruppe arbejder med solidaritet i forhold til befolkningerne i Mellemøsten. Vi prioriterer solidaritet til revolutionære og progressive bevægelser som frihedsbevægelser, kvindebevægelser, arbejderbevægelser, fangeorganisationer osv. og støtter deres kamp imod kapitalismen, imperialismen og zionismen. Vi støtter kvindernes og arbejdernes selvstændige organisering.

Vi er generelt skeptiske skeptiske over for NGOerne og deres politiske rolle. Ofte fungerer de som imperialismens redskaber nedefra. Mange gode frihedskæmpere er blevet lokket til lukrative stillinger i NGOernes enorme bureaukrati.

Vi arbejder sammen med fangegrupper som Samidoun og Addameer og den internationale komité til støtte for politiske fanger i Iran. Vi solidariserer os med organisationer (kvinder, arbejdere, studenter), som bekæmper det reaktionære kapitalistiske islamiske regime i Iran, samt med organisationer, som kæmper for et demokratisk sekulært Palæstina “from the River to the Sea”.

Vi tager på rejser til Mellemøsten og til internationale konferencer. Vi inviterer gæster fra Mellemøsten, som holder oplæg i forskellige byer her i landet. Vi arrangerer offentlige møder og skriver artikler til venstrefløjsmedier. Vi holder oplæg på skoler, til organisationers møder, lokalradio osv. Vi deltager i internationale solidaritetskampagner som Free Ahmad Sa’adat, Free George Abdallah, Free Khalida Jarrar og Free All Political Prisoners in Iran, Turkey, Egypt osv. Vi har skrevet temanumre i IFs tidligere tidsskrift GAIA om de kurdiske modstandsbevægelser og om det såkaldte arabiske forår (find Gaia-artikler på nettet).

 

Mellemøstgruppens oplæg

Palæstinas historie

Den palæstinensiske venstrefløj

Politiske fanger i Mellemøsten

Den kurdiske venstrefløj

Den politiske situation i Iran og den iranske venstrefløj

Den politiske situation i Tyrkiet og den tyrkiske venstrefløj

Sydafrikansk apartheid versus zionistisk israelsk apartheid

 

Mellemøstgruppen kommer gerne ud og holder oplæg på skoler og til organisationers møder.